Natur og udeliv

I Børnehaven Broholm vægter vi natur og udeliv højt. Det betyder, at vi bruger vores legeplads og bålplads rigtigt meget, og vi nyder at grave i vores urtehave

Udeliv

Vi har en dejlig stor legeplads, hvor der er mulighed for mange gode aktiviteter. Vi lægger vægt på at gøre udenoms-arealerne attraktive og skabe en atmosfære, hvor børnene får lyst til at være meget ude.

Legepladsen har sine særlige muligheder og tilbud. Børnene kan cykle og køre på mooncar, lege i legehusene, gynge, grave i sand, kælke eller trille ned ad bakken eller bygge huler - ja, faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser.

På legepladsen kan børnene i højere grad frit eksperimentere, undersøge og være nysgerrige. På legepladsen er der også mulighed for at benytte vores udeværksted sammen med en voks en. Her kan man save, hamre og bygge med træ. Er det koldt udenfor kan der tændes op i brændeovnen.

Den fysiske udfoldelse kan få en helt anden karakter og et andet indhold end ved at lege inde. Samtidig har børnene også større mulighed for at lege i fred for andre børn og voksne. De kan altså lege, uden hele tiden at være under opsyn fra en voksen.

Vi har en urtehave, hvor der rives, hakkes, sås, høstes og tilberedes grøntsager fra.

Vi har en dejlig bålplads, som vi bruger, når vejret tillader det.

Året rundt

Vi har en masse traditioner der knytter sig til udelivet. Vi følger årets gang med årstidernes skiften og laver gerne aktiviteter ud fra det.

Læs mere om vores traditioner her

Vores legeplads

I Børnehaven Broholm vægter vi udelivet højt. Vi er heldige at have en stor og alsidig legeplads - hvor der er mange gode muligheder for leg. Vi har bevidst indrettet den med både kendte legeredskaber og masser af buske og bakker. Det giver en dynamisk legeplads, hvor man kan udvikle sine motoriske kompetencer, via gynger og sandkasser, løbecykler, mooncars og meget mere.

Det giver også et frirum hvor børnene kan øve deres sociale evner i små legefællesskaber i huler, legehuse og klatretræer. Vi er ude hver dag, både formiddag og eftermiddag - så tøj efter årstiden er et must! Og gerne flere sæt, så børnene kan udforske, undersøge og deltage i alle tilbud. Børnehavens personale guider gerne.

En gang årligt inviterer vi til arbejdsdag, hvor vi sammen med jer forældre forskønner og vedligeholder legepladsen.

Læs mere om arbejdsdag her